Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:18:34

Завершився триденний військово-патріотичний збір учнівської молоді

24.05.2016   09:01Агенцiя

У селищі Гончарівське на базі 1-ї окремої танкової бригади, завершився військово-патріотичний збір учнівської молоді.

Його проведення, за підтримки Міністерства оборони України, організувала Всеукраїнська громадська організація “Громадський Рух “За Майбутнє.

У триденних змаганнях взяли участь чотири команди юнаків і дівчат: “Сокіл”, ”Орел”, “Барс” та “Рись”. Це переважно школярі старших класів та студенти вишів.

Змагання складалися з чотирьох блоків: спортивного,  туристичного, культурного та  військового. Три дні юнаки та дівчата жили в казармах, харчувалися в солдатській їдальні та змагалися за першість в польових умовах.

Зокрема, на військовому полігоні, вони виконували нормативи із захисту від зброї масового ураження, розбирали та збирали автомат на час, а також метали навчальну гранату. Головною ж родзинкою змагань стало виконання вправи навчальних стрільб з автомата Калашникова.

Також відбулися змагання з міні-футболу, гирьового спорту, легкої атлетики, надання першої медичної допомоги, а також туристичні конкурси. На фінальному етапі журі оцінювало стройову підготовку учасників та виконання стройової пісні у складі команд.

Урочиста церемонія закриття збору відбулася на стройовому плацу 1-ї окремої танкової бригади.

У підсумку перше місце та головний кубок змагань вибороли вихованці ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус», друге – учні місцевої Гончарівської гімназії, а третє – команда Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Всі учасники змагань були нагороджені спеціальними призами та грамотами від організаторів.

За словами координатора ВГО «Громадський рух «За майбутнє» Михайла Харечка, головною метою збору є виховання справжніх патріотів України – майбутніх захисників нашої Батьківщини.


Григорій Мазур

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини