Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:21:16

За ухилення від сплати пайового внеску – кримінальна відповідальність

21.05.2016   08:12

Вивченням прокуратурою області стану виконання законів у сфері містобудування виявлено незаконне звільнення замовника будівництва від сплати пайової участі (внеску) у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова.

Як встановлено, на замовлення одного з місцевих учбових закладів нині здійснюється будівництво багатоповерхового житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями соціально-побутового та навчального призначення.

Водночас рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, прийнятим у вересні 2013 року, замовника будівництва звільнено від пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста з підстав віднесення об’єкта будівництва до житлового фонду соціального призначення (доступне житло).

Однак надання житловому будинку такого статусу здійснено безпідставно, оскільки він не входить до Переліку об’єктів, в яких може придбаватися житло, визначеного Державною програмою «Доступне житло». За таких умов звільнення замовника будівництва від пайової участі у розвитку інфраструктури міста було незаконним.

Слід врахувати, що кошторисна вартість будівництва за затвердженою проектною документацією склала понад 38 млн грн. Розмір пайового внеску, що мав би надійти на рахунки Чернігівської міської ради (не менше 4 % від вартості будівництва), склав понад 1,5 млн грн. Внаслідок таких дій завдано шкоди інтересам держави.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб Чернігівської міської ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини