Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:13:57

Будьте обережні під час відпочинку та спалюванні сухої трави

16.05.2016   07:17

Спостерігається суха та спекотна погода і внаслідок цього все частіше виникають пожежі внаслідок необережного поводження з вогнем при спалюванні сухої трави, сміття на об’єктах, а також у приватному житловому секторі. Проте люди не замислюються над тим, що своїми діями вони створюють загрозу своєму життю і оточуючим.

Неконтрольований вогонь підбирається до житлових будинків, надвірних споруд, в результаті чого виникають пожежі, які знищують матеріальні цінності. Іноді така необережність навіть коштує людського життя.

Так 11 травня о 12:35 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території біля с. Новий Білоус Чернігівського району. За викликом на місце події прибуло відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру.

Вогнеборці о 13:00 локалізували та о 13:40 остаточно ліквідували пожежу. Площа, пройдена вогнем склала 1 га. Збитків від пожежі не нанесено, жертв та постраждалих немає. Причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем особи, яка встановлюється.

По фактам пожеж можна додати, аби не оперативність підрозділів ДСНС то наслідки могли б бути непередбачуваними. Адже вогонь міг знищити житлові будинки, господарські будівлі та ліси. Чернігівський міський відділ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області звертається до «паліїв» та попереджає, що до них будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу. 

Також ми ще раз нагадуємо, що спалювання сухої трави та стерні на присадибних ділянках, полях, узбіччях доріг у населених пунктах категорично заборонено. Будьте обережними з вогнем у лісопаркових зонах, адже навіть від кинутого недопалка, або сірника може статися пожежа! Власникам же присадибних ділянок потрібно запам'ятати, що спалювання сміття та трави дозволяється лише у безвітряну погоду під постійним наглядом на відстані не ближче 15 метрів від будівель і споруд. Також не користуйтесь пальним для розведення багаття, це дуже небезпечно.

У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Пам’ятайте, що розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини