Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:41:49

Поліція закликає громадян не залишати свої скутери і мопеди без нагляду

11.05.2016   13:01Агенцiя

У зв'язку з настанням теплої погоди громадяни масово пересіли на двоколісний мототранспорт. При цьому власники часто забувають про елементарні заходи безпеки, коли залишають скутери без нагляду.

Найголовніша помилка власників мопедів у скутерів у тому, що вони часто залишають свої двоколісні транспортні засоби без нагляду на вулиці, особливо вночі, сподіваючись на елементарні засоби проти викрадення.

Найчастіше крадуть такий транспорт біля під'їздів, у дворах, біля магазинів та установ. Як свідчить статистика, крадіжки скутерів і мопедів зі стоянок, що охороняються, носять одиничний характер.

Так, 30 квітня до чергової частини Прилуцького відділу поліції звернулася 31-річна прилучанка та повідомила, що невідомі зловмисники незаконно заволоділи її мопедом. Поліцейськими було встановлено, що двоє викрадачів, пошкодивши замки на дверях сараю, розташованого поблизу будинку, проникли в середину та незаконно заволоділи мопедом заявниці.

В ході проведення розшукових дій правоохоронці протягом двох годин вийшли на слід викрадачів. Ними виявилися місцеві жителі 29 та 34 років, які  раніше вже потрапляли в поле зору поліції.

Завдяки професійним та злагодженим діям поліцейські не тільки затримали крадіїв, а й віднайшли викрадений мопед. В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу зловмисники були затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб, вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.  Триває досудове розслідування.

7 травня до Прилуцького відділу поліції звернувся 32-річний прилучанин та повідомив, що невідомий поцупив його мопед, який власник вдень залишив без нагляду біля будинку. Господар пішов у справах, а коли повернувся, то виявив  відсутність свого двоколісного мототранспорту й одразу звернувся по допомогу до поліції.  

Поліція нагадує власникам скутерів і мопедів, що в першу чергу їм необхідно подбати про безпеку свого двоколісного транспорту та не давати зловмисникам жодного шансу. Для цього не слід залишати транспорт у неосвітлених та безлюдних місцях, також не припустимо залишати мототехніку з ключем у замку запалення. Варто встановити додаткові засоби захисту - сигналізацію, засоби для блокування замку та керма. Залишаючи мототехніку в гаражі, перевіряйте замки дверей. У нічний час залишайте мототехніку на стоянці з охороною. Не передавайте мототехніку у тимчасове користування малознайомим особам.

Якщо ж ви стали жертвою крадіжки, не зволікайте, а терміново телефонуйте до поліції на номер «102». Чим швидше правоохоронці отримають інформацію про злочин, тим більше шансів на розкриття крадіжки і затримання злодія «по гарячих слідах».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.