Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:34:03

В колоніях Чернігівської області відсвяткували Великдень

04.05.2016   17:24Агенцiя

Ранок Великодня в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області розпочався по особливому.

В цей день в установах, як і в кожній родині, готується святковий обід для засуджених, а на обід кожен засуджений та ув`язнений отримав святкову пасхальну булочку та крашанку.

На Великдень священнослужителі відвідали колонії та освятили паски засуджених. До Новгород-Сіверської установи виконання покарань (№ 31) завітав священнослужитель Спасо-Преображенського монастиря отець Олександр, який провів урочисте богослужіння і освячення пасок. На богослужінні були присутні всі бажаючі засуджені. Співробітники установи, які перебували на службі, також мали змогу прийняти участь у богослужінні та освятити паски.

Значну увагу приділено найменш чисельним категоріям ув`язненим, що утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі. Це неповнолітні ув`язнені, оскільки саме вони найбільше потребують духовної, моральної, соціальної підтримки. Щоб дати можливість неповнолітнім провести свято, Чернігівський слідчий ізолятор відвідали представники Благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» та представники громадськості. Небайдужі благодійники привезли до СІЗО пасхальні ласощі.

В Прилуцькій виховній колонії з метою підвищення значення християнських традицій у духовному вихованні підлітків, формування у них ідеології злагоди, терпимості та поваги до релігійних поглядів, обрядів та звичаїв свого народу напередодні цього чудового свята засуджені юнаки втілили свої фантазії та проявили свої здібності, виготовивши великодні листівки своїм рідним. На Великдень обряд освячення пасок у виховній установі провів настоятель храму Анастасії Узорішительниці протоієрей Георгій Грига, а вихованці змогли порадувати себе святковими стравами та поласувати головною прикрасою святкового столу – паскою.

Не обминуло це світле свято і засуджених  жінок, які утримуються у Чернігівській виправній колонії (№ 44). Представники Троїцького Свято-Кафедрального Собору провели обряд освячення святкових страв. Найбільше святу дивувались і раділи малюки Будинку дитини, які вперше в житті стали учасниками святкування Великодня. 

Засуджених Домницького виправного центру (№ 135) на Великдень відвідали священнослужителі Домницького чоловічого монастиря, провели  богослужіння та освячення пасок, які засуджені чоловіки випекли у пекарні установи.

В Менській виправній колонії (№ 91) святкове богослужіння у церкві та освячення пасок провів отець Олександр.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини