Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:24:18

Розібралися, як не втрачати майже 23% тепла через вікна та двері

19.04.2016   10:09

Кожен з нас заслуговує на життя в комфортному та економному будинку. Прийомні батьки Чернігова під час семінару «Хто є власником у багатоквартирному будинку та як можна заощаджувати» розбиралися, як покращити своє житло та зробити його більш енергоефективним.

Захід провела Громадянська мережа ОПОРА у Чернігівському обласному центрі служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Більшість мешканців багатоповерхових будинків не замислюється, як багато тепла ми можемо втрачати. Так, через вікна та двері зникає майже 23 % тепла, вентиляцію – близько 20 %, до 33 % – через стіни та 12 % – крізь дах. Якщо зберігати це тепло всередині квартири, тільки уявіть, скільки коштів ми зекономимо. Звичайні енергоефективні заходи дозволяють значно знизити тепловтрати будинку», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Відтак, учасники обговорили, яким же чином можна уникати тепловтрат. Для цього варто застосувати заходи, які працюватимуть довгий період, наприклад, утеплити фасад, покрівлю або підлогу; встановити індивідуальний тепловий пункт, що дозволить контролювати температуру та не витрачати забагато тепла, коли це не потрібно. Окрім цього можна провести реконструкцію вікон та дверей.

Зокрема, в результаті ущільнення вікон та заміни дверей у під’їзді, безпосередньо в квартирах температура може підвищитися майже на 2-3 градуси. При цьому, треба простежити, аби всі шпарини були ліквідовані. Оскільки навіть при заміні склопакетів наявність шпарин може призводити до втрати тепла.

Присутні цікавилися також державними програмами підтримки реалізації енергоефективних заходів з боку ОСББ та ЖБК. Наостанок всі учасники отримали інформаційні матеріали з детальними порадами щодо управління власним житлом, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини