Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:47:33

Медики області підбивають підсумки роботи та об’єднують зусилля

19.04.2016   08:09Агенцiя

Минулого тижня відбулося розширене засідання колегії Управління охорони здоров’я, де були розглянуті питання про стан надання медичної допомоги населенню області та перспективи функціонування в умовах реформування.

Звертаючись зі вступним словом, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова наголосила, що головне завдання медицини області – не тільки змінити мережу лікувально-профілактичних закладів, але підвищити якість лікування.

— Більша частина послуг, на жаль це стосується особливо віддалених районів, не може похвалитись якістю. Багато лікарень не мають практики через те, що демографічна ситуація складна: більше помирає, ніж народжується, – зазначила вона, додаючи, — Однак, варто зауважити, що медичний корпус Чернігівщини демонструє відданість своїй справі та високу професійність на шляху покращення здоров’я громадян.

Начальник Управління Петро Гармаш підбив підсумки роботи за минулий рік, а також окреслив завдання і перспективи розвитку медичної галузі області.

Довідково: За поширенням захворювань перше місц належить хворобам система кровообігу, друге – хворобам органів дихання, третє — органів травлення, четверте – кістково-м’язової системи, п’яте – хворобам очей.

Петро Гармаш ознайомив присутніх і з аспектами матеріально-технічного та кадрового забезпечення галузі охорони здоров’я:

— Протягом минулого року медицина області освоїла майже півтора мільярда гривень, але близько 85 відсотків цієї суми пішло на виплату заробітної плати та сплату за енергоносії. Завдяки роботі по енергозбереженню зменшено обсяги споживання природного газу на 28,3%. У 2015 році понад 63,8 мільйонів гривень було спрямовано на покращення матеріально-технічної бази лікувальних закладів. Залишається проблемою забезпечення медичними кадрами лікувально-профілактичних закладів у сільській місцевості – у 33 сільських лікарських амбулаторіях не укомплектовані лікарські посади, 53 фельдшерсько-акушерські пункти не мають основного медичного працівника.

Серед успіхів галузі – збільшення фінансування медикаментозного лікування та харчування пацієнтів стаціонарів, медичний та психологічний супровід воїнів АТО та їхні родин, забезпечення лікуванням методом гемодіалізу хворих з хронічною нирковою недостатністю.

Наразі одним з головних завдань для медицини області є реформування системи охорони здоров’я шляхом оптимізації мережі закладів, приведення ліжкового фонду у відповідність до потреб населення, подальшої організації центрів первинної медико-санітарної допомоги та пунктів екстреної медичної допомоги із доїздом до 30 хвилин у сільській місцевості, покращення матеріально-технічної бази та кадрового забезпечення закладів первинної ланки.

Детально обговорили і стан надання медичної допомоги матерям та дітям, організацію первинної медико-санітарної допомоги населенню, роботу хірургічної служби, надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції.

Також розглянуто питання щодо об’єднання зусиль шляхом створення громадської організації. Керівники закладів відгукнулись на цю пропозицію, проголосувавши за створення «Асоціації головних лікарів Чернігівської області». Уже були проведені установчі збори та затверджено статут громадської організації.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.