Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:22:36

Рота патрульної служби поліції особливого призначення "Чернігів" відзначає другу річницю створення

16.04.2016   08:42Агенцiя

У святкуванні річниці створення роти особливого призначення «Чернігів» взяли участь представники влади, побратими, друзі та колеги бійців.

Одним з перших добровольчих формувань, створених для захисту України від російської агресії, став батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів». Батальйон веде свою історію від 16 квітня 2014 року.

Головні завдання, які постали перед новоствореним спецпідрозділом — охорона громадського порядку на Чернігівщині, а також захист територіальної цілісності держави. Після проходження курсу підготовки та бойового злагодження батальйон «Чернігів» з червня 2014 року вже перебував у зоні воєнного конфлікту на Донбасі.

Чернігівські міліціонери разом із військовослужбовцями Збройних Сил та Національної гвардії України брали участь у спецопераціях в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Ольховому та Станиці Луганській. Бійці звільняли українські міста і села, знищували диверсійно-розвідувальні групи російсько-терористичних сил, контролювали рух транспорту й надавали гуманітарну допомогу постраждалим цивільним у зоні конфлікту.

15 квітня напередодні другої річниці створення батальйону «Чернігів» (з цього року роти) в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області відбулися урочисті заходи.

Варто відзначити, що зранку з Донбасу повернулася частина чернігівських спецпризначенців, які несуть службу в Кураховому Мар’їнського району Донеччини. Наступна ротація роти «Чернігів» виконуватиме бойові завдання вже у Маріуполі.

До Головного управління привітати бійців зі святом прибули заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та голова Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко, друзі, побратими і родичі спецпризначенців.

Виступаючи перед поважним зібранням, Едуард Альохін привітав бійців зі святом та підкреслив, що історія батальйону «Чернігів» стала частиною української історії. Бійці батальйону з честю виконали свій обов’язок та захистили Україну від ворога, коли в країні дієздатних підрозділів було зовсім небагато.

Очільник Головного управління Національної поліції згадав славних бійців — Андрія Іщенка, Олександра Найдьона та Вiктора Запеку, які загинули в бою з терористами у Станиці Луганській. На знак пам’яті про загиблих мати побратима Олена Запека отримала від бійців прапор батальйону «Чернігів».

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін охарактеризував сіверських спецпризначенців, як найбільш мобільних, бійці якого є зразком виконання службового обов’язку та служіння Батьківщині. Керівництво секторів, в яких довелося нести службу бійцям протягом двох років, завжди відзначали підрозділ як одне з кращих добровольчих формувань України.
Про те, наскільки завзято воювали чернігівці, свідчить той факт, що свого часу за кожного бійця спецбатальйону сепаратисти призначили значну винагороду.

У свою чергу міський голова Чернігова Владислав Атрошенко від імені 300-тисячного міста висловив вдячність бійцям роти за їх службу та пообіцяв спецпризначенцям всебічну допомогу та підтримку.

За мужність та героїзм, проявлені під час виконання службових обов’язків на Донбасі, ряд бійців роти «Чернігів» були нагороджені почесними грамотами Чернігівської обласної ради та нагрудними знаками. Також чернігівці отримали подяки від Чернігівської міської ради.

Цього дня в Києві ще 20 чернігівських спецпризначенців були нагороджені відомчими та державними нагородами.
Наприкінці урочистих заходів перед бійцями та гостями зібрання виступив бард, лауреат Міжнародних фестивалів В’ячеслав Купрієнко.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини