Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:17:02

На Чернігівщині горілку продавали дешевше, але з підробленими акцизними марками

13.04.2016   08:02Агенцiя

Суб’єкти підприємницької діяльності при реалізації в роздріб алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального зобов’язані сплачувати 5-відсотковий акцизний податок.

Як відомо, такі суми зараховуються до бюджетів міст, міських та селищних рад. А в подальшому вони використовуються на розвиток інфраструктури цих населених пунктів, а отже, на покращення життєдіяльності населення.

Основний фактор збільшення надходжень податку до бюджету - суб’єкти підприємницької діяльності повинні реалізовувати підакцизну групу товарів виключно через реєстратор розрахункових операцій (касовий апарат). Якщо ж платник ігнорує ці вимоги торгівлі, місцеві бюджети недоотримують вкрай необхідні кошти. Це позначатиметься на розвитку інфраструктури територіальних громад.

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернігівській області Ігор Пирог, протягом першого кварталу органи місцевого самоврядування Чернігівщини отримали від роздрібної торгівлі підакцизними товарами 42 мільйони 70 тисяч гривень акцизного податку.

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області систематично проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо виробництва та обігу підакцизних товарів. За їх результатами до порушників застосовано штрафних фінансових санкцій на суму близько  900 тисяч гривень.

Приміром, днями працівники відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів провели дві перевірки суб’єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею алкогольних напоїв та тютюнових виробів у  Козелецькому районі.

Під час перевірок виявлені порушення. Алкогольні напої реалізовували за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні, а також алкогольні напої продавали з підробленими марками акцизного податку. На етикетках було зазначено, що алкоголь виготовлений у Кіровоградській області.

Штрафна санкція за виявлені порушення становить 10 тисяч гривень та 17 тисяч гривень відповідно.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини