Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:47:01

Шоколад у… бібліотеці

07.04.2016   09:36

«Свято шоколаду» – так називався захід, який провели корюківські волонтери та громадські активісти у читальній залі місцевої дитячої бібліотеки.

Дітлахам (а зібралася того дня добра «дитяча сотня») організатори розповідали про те, що свято організоване не тільки заради смакування солоденьким, а здебільшого для того, щоби привернути увагу до акції, метою котрої є збирання коштів на ремонт цієї ж таки читальної зали.

Дітворі було запропоновано зобразити на малюнках, яким вони хочуть бачити це приміщення (всі «намальовані» дитячі ідеї будуть враховані й використані у підготовці плану переобладнання). Помалювавши, присутні переглянули фільм «Чарлі та шоколадна фабрика», послухали цікаві розповіді про особливості виробництва, зберігання і вживання шоколаду, вправно розписували кекси та виготовляли шоколадні вироби (дехто навіть зміг розробити дизайн власної цукерки!). Після «солоденьких» розваг організатори провели ще й інтелектуальні змагання, під час яких діти відгадували загадки та відповідали на запитання «шоколадної» вікторини.


– Я дуже вдячна всім причетним до свята – і організаторам, і дітям, і їхнім батькам, котрі не залишилися осторонь, а знайшли час та можливість долучитися до проекту «Bookіторія», – поділилася своєю радістю із власним кореспондентом «Деснянської правди» директор районної дитячої бібліотеки Людмила Болотна. – Лише в один «шоколадний» день до благодійної скриньки було пожертвувано 1300 гривень. Тож, думаю, якщо справи й надалі просуватимуться таким чином, то ремонт читальної зали буде здійснено вже найближчим часом, адже все це – заради наших дітей!


«Bookіторія» – проект, спільний зі всеукраїнською мережею «Громадські ініціативи України», за фінансової підтримки Національного фонду з підтримки демократії (NED) по перетворенню читальної зали районної дитячої бібліотеки на своє­рідний дитячий арт-простір, де діти зможуть цікаво і з користю проводити час. Активісти планують зробити читальну залу такою, котра би стимулювала відвідувачів до читання, надавала можливості для всебічного розвитку і, за необхідності, легко реорганізовувалася в лекторій, арт-майстерню чи глядацьку міні-залу.


Андрій Навродський, "Деснянська Правда"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини