Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:21:37

Керівники обласної ради вже вдруге зустрілися з редакторами регіональних друкованих засобів масової інформації

07.04.2016   08:45Агенцiя

6 квітня відбулася чергова зустріч голови обласної ради Ігоря Вдовенка та його заступника Арсена Дідура з керівниками комунальних видань - членами Асоціації регіональних засобів масової інформації.

У заході також взяли участь представники депутатських фракцій обласної ради – Дмитро Блауш, Сергій Журман, Артур Зінов'єв, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Учасники засідання обговорили перспективи подальшої співпраці обласної ради з очільниками регіональної преси, а також можливі варіанти їх самостійного існування після роздержавлення відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ».

Ігор Вдовенко, звертаючись до присутніх, зазначив, що оскільки із 26 комунальних газет тільки близько п'яти готові працювати самостійно, то необхідно шукати оптимальні шляхи їх подальшого розвитку. За словами керівника, в теперішніх умовах об'єднання територіальних громад доречним було б залучати їх до процесу реформування регіональних друкованих ЗМІ.

У свою чергу, Арсен Дідур повідомив присутніх про те, що районним і міським радам були направлені листи з рекомендаціями щодо підтримки та інформування депутатів про дію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Він наголосив на необхідності проведення відповідної роботи з депутатськими фракціями, зокрема в районних радах, для того щоб не створювались перешкоди у виконанні зазначеного Закону. Також заступник голови обласної ради акцентував увагу на депутатських коштах, з яких хоча б мінімальну частку народні обранці могли б виділяти районним газетам для висвітлення їх діяльності в округах та на актуальності внесення змін відповідної обласної програми щодо фінансової підтримки роздержавлених друкованих засобів масової інформації.

На завершення зустрічі, голова Асоціації регіональних засобів масової інформації Олександр Назаренко запевнив керівників обласної ради, що районні газети завжди готові до співпраці та конструктивного діалогу з органами влади.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей