Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:40:09

У прокуратурі області відбулася прес-конференція

01.04.2016   12:01Агенцiя

31 березня, відбулася прес-конференція першого заступника прокурора області Юрія Балєва, на якій журналістам розповів про актуальні питання діяльності органів прокуратури Чернігівщини.

Перший заступник прокурора області поінформував журналістів, що вперше в Україні забезпечено проведення 4-рівневого конкурсного відбору, за результатми якого з 15 грудня минулого року замість 23-х територіальних прокуратур в області функціонує 5 місцевих.

Обговорюючи питання протидії злочинності та корупції, Юрій Балєв наголосив, що в умовах реформування органів внутрішніх справ майже на третину збільшилася кількість злочинів, у тому числі тяжких. Не втрачає актуальності питання протидії корупційним проявам у правоохоронних органах, боротьба з  корупцією в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Правоохоронними органами області упродовж першого кварталу направлено до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За весь минулий рік – лише 42.

До адміністративної відповідальності вже притягнуто 8 депутатів місцевих рад, 17 посадових осіб органів виконавчої влади, 2 посадовців контролюючих органів. Викрито 20 корупційних злочинів.

Також на прес-конференції відмічено позитивні результати представницької діяльності органів прокуратури.

Протягом минулого та поточного років судами задоволено вимоги прокурорів у 800 позовах на загальну суму 270 млн грн.

Добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами ще 11 млн грн.  Передано на примусове виконання судові рішення на суму понад 29 млн грн, у тому числі щодо стягнень у бюджетній сфері на 3 млн грн.

Пріоритетом  для  прокурорів  є  захист  землі,  яка  згідно  з  Конституцією України становить національне  багатство,  що  перебуває  під  особливою  охороною  держави.  За  втручання прокуратури  повернуто  та попереджено  незаконне  надання   майже   11   тисяч   гектарів земель.

Шляхом оскарження незаконних судових рішень та вступу прокурорів у справи в інтересах громадян і держави стягнуто коштів і попереджено незаконне вибуття майна на суму понад 2 млн грн.

На завершення Юрій Балєв відповів на всі питання журналістів, зокрема  щодо будівництва по вулиці Жабинського, 2а в місті Чернігові, застосування Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку  попереднього ув’язнення у строк покарання» інші та подякував медійникам за приділений цій зустрічі час.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини