Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:31:22

У Чернігівській області 1311 учасникам АТО передали у власність більше 900 гектарів земель

01.04.2016   10:39Агенцiя

На Чернігівщині учасники АТО отримали у власність 1311 земельних ділянок загальною площею 906,37 гектара. Саме таку кількість проектів землеустрою вже затвердили для військових у області.

Загалом, з початку реалізації ініціативи про забезпечення земельними ділянками, 3404 учасники антитерористичної операції подали до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській заяви про отримання землі. Дозволи на розробку документації із землеустрою отримали 2905 військовослужбовців. Учасникам АТО відведуть землі загальною площею 2444, 9456 гектара. Інші звернення знаходяться на стадії розгляду.

За рішенням землевпорядної служби регіону на Чернігівщині для передачі учасникам АТО зарезервували земельні масиви загальною площею 1535,65 гектарів. Для ведення особистого селянського господарства визначили 1352,10 га, для будівництва та обслуговування житлових будинків  - 100,35 гектара. Ще 83,20 га призначені для індивідуального садівництва.


Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини