Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:33:18

Поліція патронує розвиток дитячої художньої творчості

01.04.2016   07:16Агенцiя

В рамках Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» поліцейські з сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області ініціювали проведення конкурсу дитячого малюнку за здоровий спосіб життя.

Співорганізаторами заходу виступили сектор кримінально-виконавчої інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області та очолювана ветераном МВС Петром Пекуром громадська організація «Громадський актив України».

До участі в конкурсі були запрошені вихованці ряду творчих гуртків Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва - учні 1-3-х класів міських шкіл. Формулюючи конкурсне завдання, організатори вирішили зупинитися на одній з основних складових акції «Відповідальність починається з мене» - пропаганді здорового способу життя та творчості, змістовного корисного дозвілля на противагу шкідливим звичкам.

Кожен дитячий малюнок в результаті вийшов схожий на своєрідний плакат на підтримку здорового способу життя. Малюки зобразили заняття спортом та атрибути творчості, сімейне дозвілля на свіжому повітрі тощо. Також багато хто виділив частину аркуша, аби змалювати предмети та ознаки, варті категоричної відмови. До «чорного списку» потрапили переважно алкоголь і тютюнопаління.

Крім цього, вихованці гуртка «Казкова скульптура» спільними зусиллями виготовили власний варіант емблеми акції «Відповідальність починається з мене» - велике серце з аркуша ватманського паперу, прикрашене дванадцятьма (за числом учасників) червоно-біло-чорними сердечками-логотипами акції зі спеціального пластиліну. Цю емблему учасники конкурсу після завершення церемонії нагородження юних митців презентували організаторам на добру згадку про захід.

- При обговоренні теми конкурсу перед початком роботи діти виявили своєрідне розуміння вигляду логотипа, - розповіла керівник гуртка «Казкова скульптура» Лариса Буйлук. - Вони пояснили так: переважає червоний колір, бо серце має бути здорове, але шкідливі звички його псують, і на кінчику серця з'являється чорний квадрат.

Підсумком конкурсної програми стало вшанування маленьких учасників. Уважно розглянувши представлені роботи, комісія з числа організаторів дійшла доволі рідкісного висновку, що ці дитячі твори є приблизно рівними за майстерністю виконання, досить високою (з огляду на вік малечі). Тож усі юні художники отримали з рук старшого інспектора з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП капітана поліції Наталії Юріної почесні дипломи учасника конкурсу, а також сувеніри та солодкі подарунки.

У свою чергу, малеча порадувала гостей власними досягненнями в галузі здорового способу життя - майстерним виконанням показового номеру з художньої гімнастики, декламацією віршів про здоров'я та спорт, колективними вправами з «веселої гімнастики», розповідями кожного маленького конкурсанта про свої захоплення та родинні традиції корисного і здорового дозвілля.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини