Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:30:14

Майбутні батьки дізналися як зробити будинок комфортним для дитини

21.03.2016   13:53Агенцiя

Прийомні батьки з Чернігова розбиралися, що потрібно зробити в будинку, аби він був і комфортним, і економним.

Для них відбувся семінар «Енергоефективність та енергозбереження – що і від кого залежить?», який організувала Громадянська мережа ОПОРА на базі Чернігівського обласного центра служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасники заходу обговорювали теми, починаючи від елементарних методів економії ресурсів у себе в будинку до впровадження нових розробок. Також на прикладах розбиралися, які ж переваги використання енергоефективних методів.

Відтак, якщо говорити про лампи у приміщеннях, то однокімнатна квартира потребуватиме близько 1200 грн за умови використання звичайних ламп розжарювання, усього 150 грн – при встановленні енергозберігаючих ламп та близько 100 грн – при LED-лампах. Це стало відомо завдяки дослідженню, яке провела Громадянська мережа ОПОРА. Звичайно, ціна енергоефективних ламп вища, але в результаті вони прослужать набагато довше, ще й дозволять зекономити гроші.

«Потреба в енергоресурсах постійно зростає, адже їхня кількість невпинно зменшується. Саме тому населення має навчитися економити ресурси та звертати більше уваги на альтернативні джерела енергії та нові розробки, які існують на ринку. Батьки, навчаючи своїх дітей, вже з самого дитинства пояснюватимуть, як правильно чистити зуби та скільки потрібно приймати душ. Якщо кожен буде впроваджувати методи енергоефективності, навіть в таких простих кроках, ми зможемо зберегти ресурси для майбутнього», – розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Учасники цікавилися державними програмами підтримки реалізації енергоефективних заходів з боку ОСББ та ЖБК. Уряд всіляко намагається підтримувати ініціативність жителів із впровадження енергозберігаючих технологій, саме тому реалізуються різноманітні програми як на державному, так і на місцевому рівні.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію, всі учасники отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».   

Автор: Марія Стронська

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини