Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:21:44

Рятувальниками ліквідовано 5 пожеж сухої трави, що сталися в наслідок необережності громадян у поводженні з вогнем

21.03.2016   07:39Агенцiя

Незважаючи на застереження та профілактичну роботу, яку проводять рятувальники та екологи Чернігівщини, громадяни продовжують спалювати сміття та суху рослинність, як на відкритих територіях, так і на власних присадибних ділянках і дачах.

Як результат, лише з початку року рятувальники ліквідували 31 пожежу в екологічних системах, під час яких 1 людина загинула. Площа пройдена вогнем склала більше 86 га. Лише за останню добу вогнеборці виїжджали на гасіння подібних пожеж 5 разів.

Так, у Городнянському районі поблизу с. Альошинське, м. Бахмач, по вул. Короленка та у Новгород-Сіверському районі, біля с. Горбове вогнеборцями ліквідовано пожежі сухої трави на площах по 1 га. На відкритій території лівого берега р. Десна у м. Чернігові ліквідовано пожежу сухої трави на площі 10 га. У Чернігівському районі, біля с. Топчіївка, на відкритій території ліквідовано пожежу сухої трави на площі 0,3 га. Причиною всіх пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель та споруд, у лісопаркових зонах, на полях, луках, торфовищах та на узбіччях доріг.

Крім того, громадянам та керівникам сільгосппідприємств нагадуємо про заборону випалювання залишків сухої трави та стерні. Нехтування вимогами правил пожежної безпеки та природоохоронного законодавства, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уберегти життя та майно від пожеж.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини