Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:27:39

Рятувальниками ліквідовано 5 пожеж сухої трави, що сталися в наслідок необережності громадян у поводженні з вогнем

18.03.2016   07:54Агенцiя

Незважаючи на застереження та профілактичну роботу, яку проводять рятувальники та екологи Чернігівщини, громадяни продовжують спалювати сміття та суху рослинність, як на відкритих територіях, так і на власних присадибних ділянках і дачах. Як результат, лише з початку року рятувальники ліквідували 31 пожежу в екологічних системах, під час яких 1 людина загинула.

Площа пройдена вогнем склала більше 86 га. Лише за останню добу вогнеборці виїжджали на гасіння подібних пожеж 5 разів.

Так, у Городнянському районі поблизу с. Альошинське, м. Бахмач, по вул. Короленка та у Новгород-Сіверському районі, біля с. Горбове вогнеборцями ліквідовано пожежі сухої трави на площах по 1 га.

На відкритій території лівого берега р. Десна у м. Чернігові ліквідовано пожежу сухої трави на площі 10 га.

У Чернігівському районі, біля с. Топчіївка, на відкритій території ліквідовано пожежу сухої трави на площі 0,3 га.

Причиною всіх пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель та споруд, у лісопаркових зонах, на полях, луках, торфовищах та на узбіччях доріг.

Крім того, громадянам та керівникам сільгосппідприємств нагадуємо про заборону випалювання залишків сухої трави та стерні. Нехтування вимогами правил пожежної безпеки та природоохоронного законодавства, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уберегти життя та майно від пожеж.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини