Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:29:49

Громадське здоров’я. Актуальний стан і перспективи

04.03.2016   11:51

У Чернігівській міській раді 3 березня відбулось засідання круглого столу «Громадське здоров’я. Актуальний стан і перспективи».

У засіданні взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник міського голови Ольга Хоніч, представники МОЗ України, керівники медичних закладів міста Чернігова.

Головним питанням, яке розглядалось на круглому столі, було питання розвитку первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини у контексті реформування охорони здоров’я.

Міський голова В. Атрошенко привітав поважних гостей та сказав, що головне завдання міської влади – створити всі необхідні умови для того, щоб медична галузь достойно виконувала покладені на неї обов’язки. «А завдання лікарів – провести ті реформи, що покращать медичне обслуговування наших жителів», - додав міський голова, звертаючись до лікарів, присутніх на заході.

Говорячи про розвиток первинної медичної допомоги, заступник Міністра охорони здоров’я зазначив, що «люди на місцях не перейнялися філософією сімейної медицини. Ми надіємось, що система сімейної медицини на прикладі Чернігова покаже свої переваги. І в той же час, це не означає, що мінімізуються інші напрямки розвитку медицини. Але первинною ланкою повинна стати сімейна медицина».

За результатами обговорення питань розвитку первинної медичної допомоги на круглому столі підписано Меморандум щодо співробітництва Чернігівської міської ради та Української Асоціації сімейної медицини.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.