Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:43:39

На Чернігівщині під час затримання молодик кинув в поліцейських гранату

27.02.2016   13:52

В Бахмачі під час переслідування підозрюваний кинув в поліцейських гранату, яка не здетонувала. Постраждалих немає, правопорушник затриманий.

Вночі 26 лютого в Бахмачі патрульний наряд зупинив для перевірки документів молодика, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Коли поліцейські підійшли до громадянина встановити його особу, той почав тікати, що викликало підозру у патрульних.

Аби уникнути свого затримання утікач кинув в бік правоохоронців ручну гранату «Ф-1», яка не здетонувала. Після цього поліцейські наздогнали молодика і затримали його згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В подальшому під час огляду місця пригоди вибухотехніки виявили та вилучили на дорозі ручну осколкову гранату Ф-1 у зведеному стані та знешкодили її.

При відслідковуванні каналу придбання порушником бойової гранати правоохоронцями Бахмацького відділу поліції був проведений санкціонований обшук в господарстві за місце мешкання чоловіка. Під час обшуку була виявлена ще одна граната Ф-1 та 24 набої калібру 9мм.

За даними фактом Бахмацьким відділом поліції ГУНП в Чернігівській області відкриті кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу) - карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Також поліцією відкрите кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини