Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:53:34

Громадськість та влада говорили про пільгові перевезення

12.02.2016   08:04Агенцiя

Про роботу автоперевізників області в умовах зміни бюджетного законодавства щодо компенсації витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян говорили сьогодні за «круглим столом» представники громадськості, перевізників та відповідних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Ініціював засідання профільний комітет Громадської ради при ОДА.

Наразі в області налічується близько 290 тисяч пільговиків, які мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Варто зазначити, що з 1 червня 2015 кількість таких категорій зменшилася із 26 до 20.

За законом їх перевезення раніше компенсувалося за рахунок державної субвенції. На сьогодні кошти не перераховуються. Втім, як зазначив начальник Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Олександр Бєльський, в обласному центрі це питання наразі вирішується на рівні особистих домовленостей перевізників та місцевої влади.

Однак, за умови надходження державних коштів, усі витрати буде компенсовано.

Нещодавно, щоб вберегти підприємців від банкрутства, профільна асоціація порадила перевізникам безоплатно обслуговувати лише членів родин загиблих в АТО та учасників бойових дій.

— Облдержадміністрацією уже надіслано лист щодо скасування таких рекомендацій, — зазначає Сергій Меженний, начальник Управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації. — Однак розірвати договір з перевізником ми не можемо.

Також Сергій Меженний акцентував на тому, що найоптимальнішим вирішенням цією ситуаціє є монетизація пільг. У перехідний період, на його думку, варто застосувати такі собі «талони» на проїзд.

До слова такий метод успішно вже випробували у Ніжинському та Прилуцькому районах. Досвід запозичили у Полтавській області.

Для міжміських рейсів найбільшою проблемою залишається нелегальні перевізники.

Учасниками зібрання зауважено, що проблема перевезень пільгових категорій населення є загальнонаціональною і потребує врегулювання на законодавчому рівні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини