Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:59:21

Вирішення усіх порушених заявниками питань взято під особистий контроль очільника обласної ради

11.02.2016   14:49Агенцiя

10 лютого голова обласної ради Ігор Вдовенко провів прийом громадян, який згідно із графіком здійснюється кожної другої і четвертої середи щомісяця.

Цього дня до очільника обласної представницької влади з наболілими проблемами звернулися дев'ять заявників з міста Чернігова та Бахмацького району. Переважно це звернення, що мають особистий характер – питання працевлаштування, матеріального забезпечення, захисту особистих прав тощо. Проте, були і такі, від результатів вирішення яких залежить доля сотень а то і тисяч людей.

Так, інвалід ІІ групи Олександра Кравченко та пенсіонер Ольга Булах озвучили перед обласним керівником проблему, яка не вирішується вже довгих 8 років. За їх словами, вони, як колишні працівники ПАТ ПВК «Десна», мешкають у квартирах, статус яких до цього часу так і не визначений. Чи є ці квартири житлом? Згідно довідок наданих «Чернігівським МБТІ» – так, а згідно з рахунками за спожиті комунальні послуги – ні. Бо платити чомусь доводиться за тарифами підприємства, а не фізичних осіб. Голова обласної ради повідомив, що дасть доручення постійній комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності дослідити дану проблему та виробити необхідні рекомендації.

З проханням допомоги у вирішенні питання щодо приватизації кімнати у гуртожитку однієї із медичних установ Чернігова до керівника обласного представницького органу звернулась Олена Луцко. З огляду на те, що озвучена нею проблема не є поодинокою, Ігор Вдовенко ініціював створення відповідної робочою групи з числа депутатів, експертів та інших відповідальних осіб.

Ще одна робоча група буде створена за результатом звернення до голови обласної ради раціоналізатора-винахідника Володимира Кононенка. Пан Володимир володіє розробками, які дозволяють значно заощадити на використанні природного газу. Є у нього й інші енергозберігаючі розробки... Робоча група повинна розглянути пропозиції винахідника і вже тоді визначитись щодо доцільності їх включення до чинної обласної Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки.

Всі ці та інші порушені заявниками питання взяті керівником під особистий контроль та будуть вирішені в межах компетенції обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини