Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:15:17

Поліція вилучила наркотиків на сімсот тисяч гривень

08.02.2016   14:28

Кримінальна поліція Прилуцького відділу ГУНП в Чернігівській області викрила злочинну групу з чотирьох активних учасників, які у двох нарколабораторіях організували виробництво наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Оперативники кримінальної поліції протягом січня документували злочинну діяльність групи, яка на території Прилуцького району організувала дві потужні нарколабораторії.

Після отримання ухвали суду весь особовий склад кримінальної поліції, дві слідчо-оперативні групи і криміналісти провели санкціоновані обшуки в двох приватних будинках, де знаходилися нарколабораторії. На місці роботою оперативників керували начальник Прилуцького відділу поліції Руслан Крахмілець і місцевий прокурор Анатолій Сухонос.

Поліція вилучила близько 200 грамів речовини, схожої на амфетамін, 16 набоїв калібру 7,62 і 5,45 та 300 грамів подрібненої марихуани, частина якої сушилася на горищі. Будинки були повністю технічно облаштовані для виробництва і розфасовки прекурсорів та амфетаміну. Про це свідчили й залишки амфетаміну на обладнанні, столах і підлозі кімнат.

У виготовленні та розповсюдженні наркотичних речовин і прекурсорів, які збувалися у Чернігівській та Київській областях, обґрунтовано підозрюється кілька мешканців Чернігівщини віком від 18 до 35 років.

Речові докази направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. В діях членів злочинної групи вбачаються ознаки злочинів, передбачених частиною 3 статті 309 (незаконне виробництво, наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах), частиною 2 статті 317 (організація місць для незаконного виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин групою осіб), частиною 2 статті 311 (незаконне зберігання  прекурсорів вчинене за попередньою змовою групою у великих розмірах) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Як повідомив начальник Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Руслан Крахмілець, цей випадок є одним з найбільш гучних фактів документування та вилучення з незаконного обігу наркотиків працівниками Прилуцького відділу поліції за останні 10 років.

Поліція проводить заходи, спрямовані на встановлення всіх причетних до реалізації наркотиків і амфетаміну, у тому числі дилерів, які здійснювали закупівлю наркотичних засобів у фігурантів для подальшого їх розповсюдження та споживання.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.