Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:32:14

Попереджувальні та профілактичні заходи проти грипута ГРВІ є результативними

04.02.2016   15:53Агенцiя

4 лютого, в облдержадміністрації на робочій нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневичарозглядали епідситуацію в області щодо грипу та ГРВІ, а також хід виконання Комплексного плану по профілактиці грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань на 2015-2016 роки.

Леонід Сахневич наголосив на скоординованостізусиль всіх відповідних служб для подолання цих захворювань. Він акцентував увагу на необхідності швидкого реагування медичних закладів на епідситуацію, дотриманні заходів профілактики, обов’язковому забезпеченні доступності ліків і медичної допомоги для мешканців усіх населених пунктів області.

Головний державний санітарного лікар області Микола Донець повідомив, щов Україні з початку епідсезону захворіло на грип та ГРВІ три мільйони 300 тисяч громадян. Зареєстровано 176 летальнихвипадків.
За його інформацією, в областізжовтня минулого року вражено майже 91 тисячу жителів (8,7% всього населення). Майже 59% хворих – діти (понад 53 тисячі,практично кожна четверта дитина).

Зареєстровано 10 випадків смерті від вірусної пневмонії, викликаної грипом: 6 – у Чернігові, 2 – в Ніжині, по одному – в Ніжинському та Чернігівському районах. Усі померлі не мали щеплення проти грипу, до того ж пізно звернулися до лікаря (на третю–восьму добу). 9 із 10 хворих – з групи медичного ризику (тобто мали цукровий діабет, хронічні захворювання серцево-судинної системи, органів дихання).
Головний санітарний лікар областіакцентував увагу на дуже низькому рівні щеплення населення проти грипу – лише 237 осіб, з них 116 дітей.
Проте він озвучив певну позитивну динаміку – за останні три дні перевищення епідпорогу в області знизилося з 67,9% до 44%.Зокрема, на 25%стала нижчоюзахворюваність серед дітей.На такий результат, на переконанняучасників наради, безперечно, вплинули профілактичні і обмежувальні заходи, запровадженів області.

Так, за інформацією начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Миколи Конопацького, повністю призупинено навчально-виховний процес в 16-и районах та 4-х містах області.Оголошено карантин також і в школах-інтернатах, навіть за відсутності перевищення епідпорогу.Щоденно проводиться епідеміологічний моніторинг захворюваності учнів на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін також зазначив, що в усіх інтернатних установах системи соціального захисту населення наразі продовжується карантин, призупинено відпустки підопічних та відвідування їх родичами. В закладах проводяться всі необхідні протиепідемічні заходи.

За повідомленням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петра Гармаша, на час значного перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ поліклінічні відділенняпереведеніна 7-денний робочий тиждень. На час епідемії обмежено планову госпіталізацію хворих. Медичні заклади в повній мірі забезпечені медикаментами та виробами медичного призначення, деззасобами, антисептиками, витратними матеріалами для вірусологічного обстеження, масками.

За кошти обласного бюджету на суму понад 158 тисяч гривень закуплено лікарські засоби (противірусні, антибіотики, жарознижуючі тощо) для лікування в умовах обласних медичних закладівтяжких форм грипу, ГРВІ та їх ускладнень. Централізовано по лінії Міністерства охорони здоров’я область отримала 450 упаковок противірусних препаратів, які були розподілені в усі лікувальні заклади області.

Наприкінці заходу Леонід Сахневич наголосив на неухильності виконання всіма відповідними службами рішень, які будуть прийняті за результатами наради. Адже від цього залежить здоров’я мешканців області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини