Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:28:49

Допомога у створенні ОСББ надаватиметься в Чернігові

03.02.2016   15:29

Вже з наступного понеділка в Центрі надання адміністративних послуг працюватимуть юристи з ЖЕКів Чернігова, які надаватимуть роз’яснювальну консультаційну допомогу при створенні ОСББ.

Відповідна підготовка юристів проводилася 2 лютого на базі міської ради спільно з представниками вже створених ОСББ, юристів та Громадянської мережі ОПОРА.

Під час зустрічі визначилися з переліком документів, який буде надаватися бажаючим створити ОСББ. Це будуть приклади статуту, протоколу засідання установчих зборів жителів багатоквартирного будинку, заяви про державну реєстрацію та листа письмового опитування. Отже, вже починаючи з 8 лютого можна буде отримати консультацію, а контакти і телефони будуть вказані в самих рахунках, які отримуватимуть платники комунальних послуг.

«Важливо, щоб жителі побачили і зрозуміли чіткий механізм дій зі створення ОСББ. Цьому мають сприяти дії міської влади. Шляхом проведення консультацій та інформаційної кампанії, бажаючі створити ОСББ вже знатимуть, що їм робити та чого можна уникнути», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Нагадаємо, що за словами заступника міського голови з питань виконавчих органів влади Олександра Кириченка, до 15 лютого необхідно обрати діючу модель створення ОСББ, враховуючи, що особливості роботи об’єднання знає тільки 5-10% жителів.

Крім того, всі учасники зустрічі ознайомились з детально розробленими в рамках Проекту USAID постерами, які поетапно вказують, що саме потрібно робити мешканцям, аби спільно приймати ефективні рішення в багатоквартирному будинку.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини