Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:53:42

Служба в армії: справа честі, ще й гідна зарплата

03.02.2016   09:59Агенцiя

Військова служба за контрактом в Україні довгі роки вважалася справою непрестижною і низькооплачуваною. Тривалий час армія просто розвалювалася зсередини, не маючи ані чітких цілей, ані важливих завдань, ані належного фінансування.

Необхідність дати відсіч російській агресії змінила ситуацію. Тепер негативні стереотипи про Збройні Сили руйнуються. Підвищення заробітних плат військовим, у першу чергу тим, хто йде на контрактну службу — такий пріоритет визначив Президент України Петро Порошенко.

З 2016 року солдат-контрактник у тилу отримує 7000 грн, молодший сержант — 8000 грн, лейтенант — 9500 грн. Зарплати військових у зоні АТО, на лінії зіткнення, щонайменше у півтора рази більші і стартують з 10300 грн. До того ж, військові мають право на додаткові грошові виплати: підйомні, допомогу на оздоровлення тощо.

Соціальний пакет військовослужбовців включає в себе якісне безкоштовне медичне обслуговування, можливість отримати заочну вищу освіту під час служби, право на отримання безкоштовного житла та багато іншого.

Оновлювана армія — місце, де можна служити з гідністю, захищати Україну та отримати інтенсивну бойову підготовку. Це і можливість для кар’єрного росту, і навіть нагода отримати досвід за кордоном на службі в миротворчих підрозділах.

Як потрапити до лав Збройних Сил за контрактом? Просто!
Якщо вам від 18 до 40 років, ви здорові, придатні до військової служби, несудимі та не перебуваєте на психіатричному чи наркологічному обліку — звертайтеся до військкоматів за місцем проживання.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.