Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:19:34

Поліція затримала розбійника, який розбив своїй жертві голову молотком

15.01.2016   07:39

Поліцейські відділення кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції оперативно затримали розбійника, який під час останнього нападу на жінку задля заволодіння її сумочкою бив жертву молотком по голові.

Вночі 11 січня до чергової частини по каналу «102» надійшло повідомлення від жінки, яка стала жертвою розбійника.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом відділу. Правоохоронці з'ясували, що жінка поверталася додому, коли зненацька до неї підбіг невідомий та вдарив по голові важким предметом, від удару вона знепритомніла. Коли потерпіла отямилася, то побачила, що в неї зникла сумочка, а голова вся в крові. Потерпіла звернулася по допомогу до поліції. В подальшому жінка була госпіталізована до міської лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку.

Під час огляду місця події поліцейські знайшли знаряддя злочину - молоток зі слідами крові. Також правоохоронці знайшли на дорозі її сумочку, документи та банківські картки, розкидані на землі.

Особовий склад Чернігівського відділу поліції одразу був піднятий за тривогою, на розшук розбійника були задіяні всі сили чернігівської поліції. Адже за своїм характером та жорстокістю скоєння цей злочин могла вчинити особа в неадекватному стані або схильна до насильства. Поліція ввела в місті оперативний план «Спіраль», оперативники перевірили підобліковий елемент, раніше судимих за аналогічні злочини та тих, хто перебуває на обліках спеціальних медзакладів.

В результаті проведених розшукових заходів поліція встановила та затримала розбійника. Ним виявився 26-річний чернігівець, якого вже раніше затримували оперативники. Так, минулого року цей молодик був причетний до низки пограбувань у Чернігові. Чоловік зривав із жінок ланцюжки. Його вирахували, затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Але за рішенням суду міра запобіжного заходу з арешту була змінена на особисте зобов'язання.

В подальшому в результаті поданої апеляційної скарги зловмисник залишився на волі і потім скоїв розбійний напад. Правопорушник затриманий, він надав правдиві свідчення і зізнався у скоєному. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини