Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:18:27

Поліція бореться з незаконними торгівцями петард

29.12.2015   07:24

Чернігівський відділ поліції проводить профілактичні рейди з виявлення точок незаконного продажу піротехніки.

Напередодні Новорічних свят піротехнічні засоби користуються підвищеним попитом. Натомість їх засто­сування далеко не завжди сприяє формуванню святкового настрою і часто призводить до плачевних наслідків. Причина цього не завжди криється виключно у невмілому поводженні з петардами.

Щоб петарда чи салютна установка не стали зброєю у ваших руках, ні в якому разі не можна їх купувати на стихійних ринках. Адже торгівля піротехнікою в таких місцях забо­ронена, тож якщо придбаний товар виявиться неякісним, висловити претензії до сумнівної якості продукції буде практично неможливо.

Відповідно до минулорічного рішення виконкому Чернігівської міської ради «Про тимчасову заборону використання піротехнічних виробів» на території Чернігова діє заборона не лише на торгівлю піротехнікою, а й на її використання. Чернігівський відділ поліції ГУНП в Чернігівській області проводить профілактичні рейди, направлені на виявлення місць незаконного продажу піротехніки.

Так, протягом вихідних правоохоронці виявили 4 такі факти, правопорушники притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) - тягне за собою накладення штрафу вiд тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходів громадян з конфiскацiєю пiротехнiчних засобів.

У порушників вилучено пів сотні найменувань піротехнічної продукції на суму 3700 гривень. Матеріали направлені на розгляд до суду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини