Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:13:44

Волонтери відзвітувалися за свою діяльність в 2015 році

25.12.2015   07:23Агенцiя

24 грудня в прес-центрі «Експертна думка» пройшла прес-конференція представників «Єдиного волонтерського центру». Волонтери розказали журналістамякою діяльністю вони займалися упродовж 2015 року.

Станіслав Тавлуй звернув увагу громадськості, що життя в зоні АТО і життя за межами Донбасу є дуже різним. Люди які обороняють нашу землю від агресора більш чесні та відкриті. Особливо військові які знаходяться в добровольчих батальйонах. Вони розуміють, якщо не вони, то ні хто не зупинить сепаратистів.

Станіслав Тавлуй розпочав прес-конференцію спогадами як зароджувався волонтерський рух в Чернігові.  «Тривожної травневої днини 2014 року, коли російська окупація неначе кровожерливий спрут охоплювала своїми щупальцями Східні регіони України, ми згуртувалися в неформальне громадське об’єднання  «Єдиний волонтерський центр» з метою – надання оперативної допомоги воякам Чернігівщини, які боронять країну на Східному фронті, допомоги їх сім’ям та сім’ям загиблих вояків, допомоги вимушеним переселенцям» - пригадує представник  ГО «Апельсин» Станіслав Тавлуй.

 У 2015 році основними напрямками діяльності центру були:
- Надійний зв'язок (куратор Сергій Воробйов) : придбано радіостанції для 1 танкової бригади, проведено ремонт та дообладнання систем радіозв’язку.

- Добровольчі батальйони та підрозділи ЗСУ (куратор Геннадій Обушний) :45 військових підрозділів отримали допомогу від «Єдиного волонтерського центру». Близько 300 відправок (посилок). Добровольці та добробати головні об’єкти нашої уваги!

- Надійний тил (куратор Ірина Єременко) : збір продуктів харчування, засобів гігієни, теплих речей для вояків від трудових колективів м. Чернігова (лікарні, бібліотеки, навчальні заклади тощо).

- Виробничий цех (куратор Маргарита Богданова) : розроблено та впроваджено два оригінальні вироби – кікімора, що визнана снайперами однією з найкращих та снайперська розгрузка.
Виготовляємо маскувальні сітки, устілки для взуття, вітамінні суміші (кручений мед, калина з цукром, сало з часником).

- Допомога родинам загиблих вояків Чернігівщини (куратор Ірина Березинець) : проведено понад 20 різнопланових заходів для родин. Основні заходи – Родинне коло Чернігівщини, встановлення другої меморіальної дошки в парку Попудренка, домоглися безкоштовного проїзду по області.

- Допомога тимчасово переміщеним особам (куратор Світлана Кузіна ): допомога надається 97 сім’ям з АР Крим у вигляді гуманітарної допомоги, культурно-просвітницьких заходів, психологічної підтримки.

За словами Геннадія Обушного загальна сума залученої фінансової допомоги – 276 000 грн., а нематеріальної допомоги – 500 000 грн.Чернігівські волонтери кілька разів на місяць їздять в зону проведення антитерористичної операції і розмовляючи з солдатами набирають сил на нові звершення. До речі зараз представники «Єдиного волонтерського центру» готують новорічні смаколики для наших захисників. Всі бажаючи можуть допомогти нашим бійцям продуктами.

Для цього потрібно звернутися до волонтерів за адресою вул..Г. Полуботка 70.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини