Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:00:23

Фахівці ДСНС піклуються про безпеку громадян під час відзначення Новорічних та Різдвяних свят

23.12.2015   13:42Агенцiя

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята. Переважна більшість святкових заходів будуть проводитись в закладах освіти та культури, які відносяться до об’єктів з масовим перебуванням людей, тож саме ці заклади потребують особливої уваги та контролю з боку рятувальників. Співробітниками Управління ДСНС у Чернігівській області проводяться відповідні перевірки зазначених об’єктів.

Особлива увага звертається на стан утримання електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, справність систем пожежної автоматики і пожежогасіння, шляхів евакуації та забезпеченість первинними засобами пожежогасіння.
   
Під час перевірок проводяться протипожежні інструктажі з керівниками об’єктів та обслуговуючим персоналом, вручаються пам’ятки з питань безпеки життєдіяльності, доводяться основні заходи безпеки, а саме:     - для зручності та безпеки встановлювати ялинку необхідно на надійну стійку основу, щоб вона не заважала евакуації людей у випадку виникнення пожежі;
    - для ілюмінації використовувати тільки гірлянди заводського виготовлення, заздалегідь перевіривши їх справність;
    - у громадських місцях біля ялинки повинні знаходитись сертифіковані вогнегасники, а з приміщення, де буде проводитись святкова програма, повинно бути не менше двох евакуаційних виходів;
    - щоб запобігти перевантаженню електромережі, не під'єднуйте до одної розетки одразу кілька електроприладів. 
Крім того, фахівцями ДСНС проводяться профілактично-роз’яснювальні заходи у навчальних закладах області. До дітей доводяться основні правила пожежної безпеки, поведінки у різних життєвих ситуаціях, а також про небезпеку використання піротехнічних виробів.
   
Такі заходи будуть продовжуватись і надалі, а рятувальники Чернігівщини сподіваються, що свята будуть безпечними і принесуть нашим громадянам тільки позитивні емоції та незабутні враження!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.