Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:38:14

ОПОРА вчила мешканців Чернігова ефективно керувати власним житлом

23.12.2015   13:14Агенцiя

Чи можемо ми на когось сподіватися в питаннях, пов’язаних з нашим власним житлом, вирішували в Чернігові 23 грудня під час вуличної акції «Збережи енергію», присвяченої Дню енергетика.

Жителям Чернігова роз’яснили, що не тільки квартири – їхня власність, а й весь будинок. І, об’єднавшись, можна покращити умови проживання без шкоди для інших.

Захід провела Громадянська мережа ОПОРА спільно з Чернігівським обласним педагогічним ліцеєм для обдарованої сільської молоді. Учасники акції отримали постери, інформаційні буклети та книжки «Професійне управління житловою нерухомістю», підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»
ОСББ як вільне об’єднання співвласників дозволяє жителям самим обирати, як вирішувати проблеми і не чекати на допомогу ЖЕКів. Куди і скільки спрямувати коштів, утеплити фасад або замінити вікна, чи ж встановити індивідуальний тепловий пункт – усе це вирішують жителі на загальних зборах.

Оскільки дослідження демонструють, що чернігівці не особливо свідомі того, що таке ОСББ, як воно працює та що потрібно для його створення, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець пояснювала та консультувала людей з вищезгаданих питань.

«Враховуючи постійний ріст цін на ресурси, люди починають розуміти необхідність термомодернізації будинку. Але для того, щоб це було більш ефективно, необхідно об’єднуватись. Це дасть змогу брати участь в державних та міжнародних програмах підтримки енергоефективних заходів. ОСББ – символ власної відповідальності, а відтак люди зможуть економити з розумом та для власного задоволення», – наголошує Наталя Висіканець.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.