Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:31

В області розпочалася операція "Новорічна ялинка"

15.12.2015   11:06Агенцiя

Напередодні новорічних свят Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області посилився контроль за самовільними рубками «новорічних ялинок», здійснюються заходи, спрямовані на зменшення об'ємів незаконних порубів і збільшення розкриття природоохоронних злочинів і виявлення винних у їх здійсненні.

З цією метою на протязі місяця в усіх районах і у м. Чернігові проводиться операція «Новорічна ялинка».

До операції спільно з спеціалістами Інспекції залучаються громадські інспектори з охорони довкілля, працівники право- та природоохоронних органів, з яких сформовано спеціальні пости та рейдові бригади для патрулювання у лісових угіддях та на шляхах області.

Лісокористувачам області відпуск заготівельних ялинок дозволяється тільки за наявності на їх спилі (зрубі) відпускного (товарного) клейма з видачею супроводжуючих документів. Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по  території області є  товарно-транспортна накладна встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.
 
Нагадуємо, що згідно з Кодексом країни про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст. 65) тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 85 грн до 170 грн і на посадових осіб від 119 грн до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років  і якщо ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягуються з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно КУпАП).

Розмір стягнення за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами:
в межах населених пунктів за дерево діаметром:
- до 6 см- 800 грн;
- 6,1-10 см – 1152 грн;
- 10,1 – 14 см – 1500 грн;
- 14,1 – 18 см – 1852 грн;
- 18,  - 22 см – 2200 грн

За межами населених пунктів за дерево діаметром:
-    до 10 см  - 250 грн;
-    10,1 – 14 см – 437 грн;
-    14,1- 18 см – 1122 грн;
-    18,1 – 22 см – 2302 грн.

Крім того, Держекоінспекція у Чернігівській області попереджає, що передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних  ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання, що згідно  ст. 88-1 КупАП тягне за собою накладання штрафу від 510  до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, рішення будуть прийматися відповідними місцевими судами.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини