Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:31:48

Майстер-клас ліплення з солоного тіста від Марини Ткач

15.12.2015   09:14

Ліпка із солоного тіста в наші дні стала надзвичайно популярною. Нею займаються як діти, так і дорослі. Це захоплююче заняття здатне доставити масу задоволення.

Отож, 10 грудня на абонементі ЦБ ім. М. Коцюбинського Марина Ткач, бібліотекар відділу обслуговування провела для слухачів "Університету 60+" майстер-клас з ліплення.

Учасники майстер-класу познайомилися з історією виникнення ліплення з солоного тіста та дізналися як приготувати тісто, виготовити окремі деталі виробу, як з'єднати деталі між собою та з основою виробу, оздобити, висушити та обробити готовий виріб. Кожний своїми руками зробив сувенір із солоного тіста.

Солоне тісто - чудовий пластичний і безпечний екологічно матеріал, з якого можна виготовити масу цікавих виробів, в тому числі цілі картини, що випромінюють тепло рук майстра. До того ж вироби з солоного тіста є досить довговічними.

Щоб створити справжній шедевр доведеться добряче постаратися, але освоїти тістопластику під силу абсолютно кожному, тим більше що ця техніка не вимагає наявності будь-яких унікальних здібностей і дорогих матеріалів.

Ліплення з солоного тіста було поширене в Україні ще у давні часи. Із солоного тіста жінки ліпили фігури птахів і тварин, виготовлялися дітям справжні іграшки. А за часів дохристиянської Русі вироби з солоного тіста використовувалися для різних обрядів та церемоній.Подібні фігурки також служили символічними подарунками на весілля, до народження дитини, з них робили обереги.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.