Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:29:46

Мешканців Чернігівщини запитають, чи довіряють вони суддям

15.12.2015   09:05Агенцiя

Протягом грудня 2015 року у всіх судах Чернігівської області проводиться опитування відвідувачів щодо їх задоволення роботою судів.

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини розпочав реалізацію проекту «Громадське дослідження рівня задоволеності громадян якістю функціонування судів Чернігівської області та Київського апеляційного адміністративного суду з використанням методології карток громадянського звітування» за підтримки програми USAID «Справедливе правосуддя».

Для  вивчення рівня довіри громадськості до судів у всіх 26-ти судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції Чернігівської області (окрім Апеляційного суду Чернігівської області, в якому подібне дослідження вже проводилося в 2014 році), а також в Київському апеляційному адміністративному суді, волонтери пропонують відвідувачам суду заповнити анонімну анкету із декількома блоками запитань.

Протягом 18-19 листопада 2015 року представники команд інтерв’юерів з Чернігівської області та м.Києва, пройшли відповідне навчання та ознайомилися з кращими практиками взаємодії судів і громадськості в Україні, практичними аспектами моніторингу якості надання судових послуг громадянам за методологією карток громадянського звітування, основними вимірами щодо оцінки якості роботи суду, вдосконалили навички планування роботи та проведення опитування користувачів судових послуг.

В ході реалізації проекту буде зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді.

Активна фаза опитування відвідувачів судів проводитиметься протягом листопада-грудня 2015 року. В рамках дослідження буде опитано щонайменше 2100 респондентів. Очікується, що проведення подібного вивчення думки громадян, які є відвідувачами судів та користувачами судових послуг, сприятиме встановленню належної комунікації та взаємодії між судами та громадськістю, а також вдосконаленню роботи судів в цілому.

Результати дослідження будуть презентовані на початку 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини