Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:32:19

Всесвітній день боротьби зі СНІДом пройшов у колоніях Чернігівської області

02.12.2015   14:54Агенцiя

З метою привернення уваги засуджених до проблеми поширення ВІЛ/СНІДу в Україні в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області провели ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Як відомо, серед громадян, які утримуються в місцях позбавлення волі, багато споживачів ін’єкційних наркотиків. Крім того, серед в’язнів широко розповсюджені хронічні інфекційні хвороби, як-от ВІЛ, вірусний гепатит («В» і «С»), туберкульоз, а також захворювання, що передаються статевим шляхом.

Лише опинившись в місцях позбавлення волі, багато хто із злочинців вперше дізнається про захворювання. Коли особа відбуває термін покарання, як правило, у неї є можливість подумати про своє здоров'я, про своє майбутнє і почати готуватись до звільнення.

В Чернігівській виправній колонії (№ 44) під час проведення заходів, за участю представників організації «ЛЖВ» (люди, що живуть з ВІЛ), засуджені жінки ще раз переконалися: СНІД спричиняє смерть мільйонів дорослих людей.

В Прилуцькій виховній колонії тренінги з вихованцями провели представники медичних закладів міста – лікар-інфекціоність та терапевт. В процесі занять хлопців вчили розрізняти поняття ВІЛ-інфекція, ВІЛ-позитивна людина, ознайомили із шляхами зараження інфекцією та методами запобігання захворюванню.

Засуджені є повноправними членами суспільства, які тимчасово знаходяться у в'язниці, але рано чи пізно знову вийдуть на свободу. Багато хто щиро бажає змінити спосіб життя, завести сім'ю, дітей.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.