Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:40:11

Заняття з новообраними головами сільських та селищних рад

27.11.2015   14:37Агенцiя

На цьому тижні, з 23 по 27 листопада в комунальному закладі "Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій" проходили навчання новообрані очільники територіальних громад.

Вони були ознайомилися з правовими засадами діяльності органів місцевого самоврядування; змінами до Конституції України в частині децентралізації; положеннями сучасного антикорупційного законодавства; процедурою об’єднання територіальних громад та багатьма іншими питаннями, які знадобляться у подальшій роботі.

Керівники територіальних громад взяли участь у зустрічі за «круглим столом», під час якої розглянули повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді.

Зокрема, викладач обласних та міста Чернігова курсів удосконалення керівних кадрів 2 категорії навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Моргун Олексій Олександрович, підготував виступ за темою: «Повноваження органів місцевого самоврядування у дотриманні правил пожежної та техногенної безпеки в територіальній громаді».

Було проаналізовано стан пожеж в Чернігівській області за десять місяців 2015 року, розглянуто питання навчання у сфері цивільного захисту та проведення навчань, тренувань на території громади.

Викладач звернув увагу новообраних голів на нову нормативно-правову базу з питань пожежної та техногенної безпеки, а також відповідальність за порушення правил пожежної безпеки.

В результаті занять, учасники навчання отримали корисну та цікаву інформацію, яка обов’язково стане у пригоді в процесі подальшої діяльності.

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION