Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:41:22

Працівники прокуратури взяли участь у роботі круглого столу з проблемних питань надання сім’ям загиблих учасників АТО земельних ділянок

14.11.2015   08:37

Начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Федорченко Л.А. та заступник прокурора міста Чернігова Олєйніков А.В. взяли участь у роботі круглого столу «Віддайте землю по факту, а не на папері», що проводився в Чернігівській міській раді. Розглядалося питання забезпечення прав сімей загиблих учасників АТО на землю в місті Чернігові.

Основним питанням круглого столу стало питання дотримання вимог законодавства під час виділення членам сімей загиблих учасників АТО чотирьох земельних ділянок для приватного житлового будівництва площею по 0,10 га по вулиці Танкістів в місті Чернігові (район Стара Подусівка).

Як встановлено, у вересні 2015 року членам сімей загиблих учасників АТО видано правовстановлюючі документи на землю – свідоцтва про право власності. Однак при огляді цих ділянок виявлено, що на окремих з них стоять господарські споруди, паркани або такі ділянки використовуються під садівництво окремими громадянами без відповідних правовстановлюючих документів.

Враховуючи такі обставини,  питання законності використання жителями вулиці Танкістів земель, виділених родинам загиблих учасників АТО, перевіряється Управлінням контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Чернігівській області.

Висновки органу контролю, у разі підтвердження порушень, можуть бути підставою для відповідного прокурорського реагування.

Хід перевірки прокуратурою області взято на контроль.
 

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION