Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:19:54

Протягом минулих вихідних вогнеборці ліквідували 9 пожеж, під час яких одна людина загинула

09.11.2015   14:58Агенцiя

Протягом минулих вихідних на території Чернігівської області виникло 13 пожеж, з яких 9 у житловому секторі громадян, 2 - в природних екологічних системах та 2 інші. Нажаль, під час однієї з пожеж загинула людина.

Лише завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників не допущено розповсюдження вогню на значні території, а також врятовано 11 будівель та споруд.

Незважаючи на постійні звернення рятувальників через засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки люди все ж таки допускають необережність у поводженні з вогнем і стають винуватцями трагедій.

Так, 7 листопада о 18:20 у м. Семенівка до Служби порятунку "101"  надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних будинків по  вул. Шкільній.

За викликом на місце події прибуло 2 відділення  11-ї державної пожежно-рятувальної частини. На цей час помешкання було заповнено димом, а в одній з кімнат спостерігалося інтенсивне горіння. Одягнувши захисні протигази рятувальники увійшли до задимленої оселі.

Під час проведення розвідки, в одній з кімнат, вогнеборці виявили тіло 53-річного домовласника без ознак життя. Нажаль, допомогти йому було вже запізно. Пожежу о 18:30 локалізували, а о 19:10 остаточно ліквідували. Вогнеборцями не допущено поширення полум’я на іншу частину будівлі. 

Ймовірніше за все, причиною лиха послужила необережність господаря під час паління.

Управління ДСНС України у Чернігівській області застерігає: щоб уникнути пожежі й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем. Не допускайте паління у ліжку, ретельно гасіть недопалки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини