Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:42:29

Медики занепокоєні збільшенням кількості дітей, хворих на туберкульоз. ВІДЕО

09.11.2015   08:07Агенцiя

За весь минулий рік в області було виявлено п’ятнадцять хворих дітей, а зараз їх вже дев’ятнадцять, і лише за жовтень на лікування до обласного протитуберкульозного диспансеру направили четверо, а це ще далеко не кінець року.

І вже традиційно горе-лідерами за кількістю захворілих дітей лишаються Менський і Чернігівський райони.

Це ще не епідемія дитячого туберкульозу в області, але і хвилюватися є чого, бо з дев’ятнадцяти захворілих за рік дітей шістнадцятьом немає чотирьох років.

Завідувач дитячим відділенням обласного протитуберкульозного диспансеру Катерина Звягельська констатує очевидну закономірність: половина із захворілих дітей не були вакциновані. Хворих може стати ще більше, бо зараз як ніколи багато відмов від вакцинації БЦЖ. Коли так було, педіатр і не пам’ятає.

Але на одних батьків все не спишеш, бо за цей рік триста п’ятнадцять малят були не вакциновані через відсутність безкоштовної вакцини.

Пані Катерина водить нас відділенням і жаліється, що тут давно все треба освіжити, обновити і оживити. Діти лежать у відділені і по вісім місяців, а останнє велике добре діло для таких дітей держава зробила аж у вісімдесятих, коли з фонду Леніна (не вважайте це «пропагандою комуністичної ідеології») тут обладнали ігрову кімнату. Все інше добро відділенню робили благодійники.

В останні роки благодійників стає менше і мрія пані Катерини на облаштування другого інфекційного боксу і ремонт туалету для хлопчиків віддаляється. Хочеться додати, що лікуються тут здебільшого діти з неблагополучних родин і до них місяцями не приходять родичі, а буває й так, що після виписки дітей віддають в соціальні заклади, бо мами за ними не повертаються. Тобто ці діти потребують явно більшого піклування держави.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.