Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:38:41

Правоохоронці стали на перешкоді розкрадачам нафти

31.10.2015   09:43

Міліція Чернігівщини на території регіону, в тому числі в Прилуках і Прилуцькому районі, проводить масштабну боротьбу з організованими злочинними угрупованнями в різних сферах. Для Прилуччини найбільш актуальними на сьогодні є проблеми у паливно-енергетичній сфері.

На цьому напрямку протягом останнього місяця викрито ряд резонансних злочинів, про що міліція широко інформувала громадськість після кожного подібного факту.

Загалом правоохоронці викрили у регіоні декілька організованих злочинних груп, які розгорнули бурхливу діяльність з розкрадання паливних ресурсів. Міліція, крім того, має ще оперативну інформацію і проводить необхідні оперативно-слідчі дії. Варто підкреслити, що подібних викриттів тут не було впродовж попереднього десятиліття.

У разі необхідності проведення слідчих дій за тим чи іншим фактом, всі обшуки та затримання узгоджувалися з прокуратурою і були санкціоновані рішеннями судів. Всі дії проводилися в межах, окреслених чинним законодавством.

В рамках цієї діяльності працівники міліції довели причетність до організації злочинної діяльності та затримали громадянина Т., який відігравав роль лідера одного з розгалужених злочинних угруповань, орієнтованих на розкрадання нафтопродуктів та інших злочинів.

Наразі задокументовано 2 факти розкрадань нафти, затримані мікроавтобус та 2 КАМАЗи із нафтою, закамуфльовані під зерновози. Працівниками Прилуцького міського відділу вилучено у членів злочинної групи 3 гранати та наркотичні засоби. Це додатково свідчить, що у своїй злочинній діяльності ці громадяни не гребували нічим, що дозволяє отримувати неконтрольовані прибутки або може бути застосоване як знаряддя захисту свого злочинного бізнесу.

З об'єктивних причин останнім часом зросла кількість злочинів, пов'язаних із незаконним обігом, а подекуди й застосуванням вогнепальної зброї. На даний час на Прилуччині виявлено 15 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ст. 263 Кримінального кодексу України), з яких по 13 - оголошено про підозру. Торік переважало виявлення фактів незаконного зберігання набоїв та саморобних пристроїв для стрільби, тоді як у поточному році працівники Прилуцького МВ УМВС виявляють та вилучають пістолети-кулемети, гранати, бойові пістолети. Тобто відбувся перехід від кількісних до якісних показників в роботі міліції на цьому напрямку.

В загальному підсумку, значно збільшилася кількість розкритих злочинів у всіх сферах діяльності міліції. Зрозуміло, що в такій ситуації криміналітет не хоче втрачати свої прибутки і для дискредитації міліції використовує будь-які методи.

Це ми бачимо  з негативної реакції деяких «зацікавлених» засобів масової інформації. Насправді вона є надійним підтвердженням правильності курсу, якого дотримується міліція Чернігівщини в цілому і Прилуччини - зокрема. Цей курс залишатиметься незмінним і надалі, міліція продовжить активну боротьбу зі злочинними проявами в усіх сферах.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини