Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:39:35

Міліція затримала трьох підозрюваних, які закатували до смерті двох бабусь

30.10.2015   07:28

Спільні зусилля співробітників Ічнянського, Бахмацького райвідділів міліції Чернігівщини та колег з обласного Управління дали змогу вирахувати й затримати трьох підозрюваних у катуванні та вбивстві двох престарілих жінок.

Зранку 28 жовтня до Ічнянського райвідділу УМВС надійшло повідомлення, що у своєму будинку виявлені мертвими дві сестри 1920 та 1926 років народження зі слідами насильницької смерті.

На місце пригоди виїхало керівництво райвідділу та слідчо-оперативна група, а через деякий час до них приєдналися колеги з обласного Управління МВС. На місці злочину також працювали начальник УМВС та його заступники.

Вилучені з місця пригоди сліди та речові докази свідчили, що злочинці проникли в будинок, розбивши вікно у веранді та відкривши засувку дверей. Оглядом трупів загиблих були виявлені сліди катувань - у жертв злочину були синці, садна та подряпини по всьому тілу, опіки ніг.

Згодом було встановлено, що вбивці заволоділи грошима в сумі 4000 гривень, паспортами загиблих (які згодом спалили) та їхніми орденами Другої світової війни. Розслідування почалося з подвірного обходу селянських господарств та опитування можливих свідків злочину.

В результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції отримали інформацію, що вранці цього дня троє невідомих, дві жінки та юнак, запитували у місцевих дорогу на Бахмач. У взаємодії з бахмацькими колегами оперативники встановили імовірних підозрюваних - жителів міста Бахмача. Зловмисниками виявились брат і сестра 1998 і 1984 років народження, а також їхня 26-річна невістка.

Затримання підозрюваних відбулося в той момент, коли вони витрачали викрадені гроші в одному з супермаркетів міста. Вилучені з місця події речові докази беззаперечно свідчили про причетність підозрюваних до скоєння цього жахливого злочину. Правоохоронці працюють над встановленням місця знаходження викрадених орденів та їх вилученням.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб), що передбачає позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічно.

Всіх підозрюваних затримано згідно ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання Ічнянського РВ УМВС.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини