Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:02:23

Рятувальники та освітяни проводять "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності"

23.10.2015   13:18Агенцiя

Навчання дітей правилам безпечної поведінки є невід'ємною частиною виховання підростаючого покоління.

Нажаль, найчастіше причинами дитячого травматизму і трагічних наслідків, особливо під час канікул, є пустощі з вогнем, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил дорожнього руху, ігри на льоду водойм, недотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних та невідомих предметів.

З метою здійснення профілактично-роз’яснювальних заходів серед дітей та учнівської молоді рятувальники УДСНС, освітяни, фахівці навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності організували проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», який триває в усіх закладах освіти області з 19 по 23 жовтня.
   
В рамках заходу, 22 жовтня фахівці Чернігівського міського відділу Управління ДСНС взяли участь у відкритому тематичному уроці, який влаштували учні 2-го класу школи № 33, а також завітали з пожежно-рятувальною технікою та озброєнням до школи інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського.

Рятувальники ознайомили учнів з основними вимогами правил безпеки життєдіяльності, поводження у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, а також наочно продемонстрували методи гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій. Це викликало у дітей неабиякий інтерес, адже вони змогли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти захисний протигаз і навіть попрацювати зі спецінструментом.  Крім того, рятувальники надали вичерпні відповіді та практичні поради на запитання дітей щодо дій у тих чи інших надзвичайних ситуаціях.

Слід зазначити, що систематичне проведення практичних відпрацювань, різноманітних тематичних конкурсів і вікторин, відвідувань пожежно-технічної виставки і підрозділів ДСНС є дуже важливим, оскільки дає змогу навчити дітей жити безпечно.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.