Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:13:41

Вже вдруге обговорили проблемні питання вимушених переселенців та стан забезпечення безпеки в регіоні

22.10.2015   07:57Агенцiя

21 жовтня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС вже вдруге відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувальної служби з делегацією регіонального співробітництва Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Слід зазначити, що візит мав за мету здійснення більш детального аналізу ситуації з безпекою на Чернігівщині. Як зазначили фахівець з регіонального співробітництва, експерт з поліції Пекка Гюютіайнен та радник з питань регіонального співробітництва правоохоронних органів з населенням у постконфліктний період Петер Вільсон, на підставі отриманих результатів будуть розроблені рекомендації відповідним органам ЄС задля кращого реагування на потреби українських партнерів в реалізації реформ.

Під час робочої зустрічі обговорені питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Чернігівську область. Заступник начальника обласного У ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло зазначив: «На територію області прибуло понад 12,3 тис. людей, серед яких понад 40% - пенсіонерів, більше третини осіб працездатного віку та 22% дітей. Практично усім прибулим переміщеним особам надано різні види допомоги, а саме: з розселення, відновлення втрачених документів, влаштування дітей до шкіл і дитячих садків, працевлаштування, отримання пенсії, матеріальної, медичної та психологічної  допомоги».

Крім того, в ході роботи перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий охарактеризував стан забезпечення пожежної і техногенної безпеки в регіоні. Зокрема, представників місії цікавили питання знешкодження вибухонебезпечних предметів, співпраці з цього питання рятувальників і правоохоронних органів, залучення аварійних служб під час ліквідації пожеж і аварій в екологічних системах та на небезпечних об'єктах.

Дмитро Бескостий підкреслив: «Підрозділами та обласним управлінням оперативно-рятувальної служби налагоджено тісну співпрацю з органами виконавчої влади та усіма суб'єктами реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій, в тому числі й транскордонного характеру. Ми готові до виконання завдань за призначенням, адже відпрацьовуємо зазначені вище питання під час спільних практичних навчань і тренувань». 

На завершення робочої зустрічі представники Місії висловили рятувальникам слова вдячності за їх відкритість і готовність до діалогу, а також були досягнуті домовленості в подальшій співпраці щодо забезпечення безпеки на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.