Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:29:29

Триває ліквідація пожежі на торфовищі поблизу с. Данівка Козелецького району. ФОТО

21.10.2015   08:14

Другий тиждень триває ліквідація окремих осередків загоряння торф'яного поля біля с. Данівка Козелецького району. Проблема їх гасіння полягає в нескошеній траві висота якої сягає понад 2-х метрів, нестачі води у меліоративних каналах.

Площа пожежі разом з травою що згоріла понад 700 га. А якщо взяти горіння осередків торфу це близько 20 га. Тож рятувальникам доводиться витрачати чимало часу та матеріальних ресурсів на ліквідацію пожежі. На даний час Управління  ДСНС у Чернігівській області залучило додатковий ресурс особливого складу та техніки. 

Розвернений пункт життєдіяльності: 5 наметів, кухня для харчування. До речі треба сказати, що постачання продуктів для особового складу взяло на себе ТОВ «Даницьке», на землях запасу сільської ради де  проходить гасіння пожежі. Гарнізон переведений на посилений варіант несення служби. В ліквідації загорання приймає участь особовий склад майже з усіх районів області.

Дякуючи голові Чернігівської ОДА Валерію Кулічу додатково був залучений з військової частини смт.Десна великий артилерійський тягач БАТ-2, який зробив мінералізовану смугу щоб пожежа не пішла по траві на Бобровицький район. На місці події працює зведений загін у складі 100 співробітників на 10-ти одиницях техніки.

Серед них дві потужні насосні станції які подають воду до 2 км. і здатні забезпечити щосекундну подачу 110-ти літрів води на гасіння. Два спецавтомобілі з 4-ма кілометрами пожежних рукавів. Крім того, подачу води на гасіння забезпечують 6 пожежних автоцистерн та 10 мотопомп.

Протягом доби площу пожежі зменшено з 19 до 15,4 га. Можна сказати, що на сьогоднішній день пожежа локалізована. Розповсюдження горіння відсутнє. Залишилась робота по ліквідації горіння торфу яка потребує великих ресурсів зокрема паливно-мастильних матеріалів.

Для розуміння ситуації: на 1 м. кВ. що горить, щоб його погасити, потрібна 1 тонна води. За день одна насосна станція перекачує до 50-ти тон води.  На місті події працює штаб з ліквідації пожежі.

Кожного вечора, після закінчення роботи по ліквідації горіння, проводиться засідання штабу під час якого з,ясовується яка площа пожежі ліквідована за день та ставим задачу на слідуючий день.

Розробляється карта де вказано дільниці на яких працюють пожежники, де працює техніка. Згідно розробленої карти зранку доводиться задача особовому складу та  керівникам бойових одиниць де працюють люди. 

Весь особовий склад працює з 7 години ранку і до 19 години враховуючи безпеку праці. Адже залягання торфу сягає місцями до 8 метрів.

Торф,яні пожежі – дуже складні пожежі. Весь особовий склад це розуміє на яку службу він прийшов і які завдання потрібно виконувати. Тут працюють фанати своєї справи, так оцінив роботу особового складу начальник Управління ДСНС у Чернігівській області Юрій Володимирович Бреус.


Текст та фоторепортаж з місця гасіння пожежі Віктора Кошмала.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.