Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:53:05

Як вирішуються в області проблеми лікування хворих на хронічну ниркову недостатність

20.10.2015   16:48Агенцiя

Про те, яка забезпеченість в області коштами для надання спеціалізованої медичної допомоги хворим з хронічними нирковими захворюваннями, говорили сьогодні, 19 жовтня, на брифінгу в обласній державній адміністрації.

Начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш повідомив, що на сьогодні в області високовартісне лікування методом програмного та перитонеального діалізу в медичних закладах отримують 213 мешканців нашої області та 13 осіб, переміщених з Донецької і Луганської областей. Лікування цього контингенту хворих проводиться у відділеннях нефрології і гемодіалізу обласної лікарні. Є філії у містах Ніжині та Прилуках задля зручності обслуговування хворих всієї області.

Також мешканці міста Чернігова отримують відповідні медичні послуги у недержавному діалізному центрі ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна».

Для лікування хворих, що лікуються в обласній лікарні, з обласного бюджету на 2015 рік виділено 35,3 мільйона гривень. Цих коштів достатньо, щоб закрити питання цьогорічного фінансування. Петро Гармаш зазначив, що при розподілі медичної субвенції першочергово ці кошти були передбачені саме на лікування діалізних хворих. Адже вони вкрай потребують вчасного та невідкладного системного лікування.

Проте залишається до кінця не вирішеним питання фінансування медичних послуг, які надає приватний центр «Фрезеніус». У міському бюджеті Чернігова кошти на ці потреби на передбачені.

Після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» області виділено 15,3 мільйона гривень, які вирішено спрямувати на закупівлю витратних матеріалів і послуг для лікування хворих у центрі «Фрезеніус». Все ж дефіцит коштів все ще становить 19,8 мільйона гривень.
Начальник Управління висловив сподівання, що місто завдяки профіциту бюджету все ж віднайде кошти на ці вкрай важливі потреби. Водночас він запевнив, що облдержадміністрація продовжує лобіювати питання щодо можливого перенаправлення нашій області частини медичної субвенції, передбаченої для Луганської та Донецької областей (зважаючи на лікування переселенців з хронічними нирковими захворюваннями).

Головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко, зі свого боку, зауважив, що є потреба у поліпшенні умов та підвищення якості надання спеціалізованої медичної допомоги вказаному контингенту хворих. Тому наразі опрацьовуються всі можливості для оновлення медичної апаратури та осучаснення відділення нефрології і гемодіалізу.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.