Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:32:54

До органів ДФС звертаються різні категорії населення

08.10.2015   07:55Агенцiя

Протягом 9 місяців до органів Головного управління ДФС Чернігівської області надійшло 114 письмових звернень від громадян - на 10 звернень більше, ніж за відповідний період минулого року. Серед звернень - 4 скарги.

Як повідомили у відділі реєстрації платників та електронних сервісів, найчастіше у зверненнях громадяни порушували питання оподаткування загальнодержавними податками, доходів від здійснення підприємницької діяльності-фізичних осіб, нарахування та сплата єдиного соціального внеску,  військового збору, контрольно-перевірочної роботи, інформували про ухилення від сплати податків тощо.

Загалом ГУ ДФС у Чернігівській області та підпорядкованими інспекціями розглянуто 109 звернень від громадян, 5 – знаходяться на розгляді. 15 звернень вирішені позитивно, на 87 – надані роз’яснення, 2 - відправлені за належністю, 4 - не підлягали розгляду,   як анонімні, 1 - повернуто авторові у зв’язку із неналежним оформленням. 3,5 відсотка звернень – колективні.

Письмово зверталися 124 підприємці (колективно та індивідуально), 8 - пенсіонерів, 5 -  робітників, 4 - державних службовці, 2 - безробітних, 2 - колишніх працівників органів ДФС.

До органів ГУ ДФС  області надійшли 4 письмових звернення від громадян, які потребують соціального захисту: Зокрема, від ветерана праці - щодо притягнення до відповідальності особи, яка здійснює підприємницьку діяльність без державної реєстрації, від інваліда ІІ групи - щодо заборгованості з виплати заробітної плати підприємством, від інваліда ІІ групи - щодо податкового обліку та подання звітності  садівничим товариством, від інваліда війни - щодо надання відомостей про доходи працівників товариства.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини