Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:19:33

Несправність пічного опалення призвела до пожежі житлового будинку

08.10.2015   07:47Агенцiя

З пониженням температури повітря люди почали інтенсивно використовувати прилади пічного опалення, що в свою чергу призвело до зростання кількості пожеж з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення.

6 жовтня о 23:40 до Служби порятунку «101» у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків у с. Рудьківка.

На місце події оперативно прибуло два відділення державного пожежно-рятувального підрозділу з райцентру. На той час вогнем був охоплений дах оселі, а також вогонь перекинувся на покрівлю поруч розташованою господарчої споруди.

Вогнеборці о 00:15 локалізували, а о 03:40 ліквідували пожежу.

Вогнем знищено покрівлю, перекриття житлового будинку, домашні речі, пошкоджено покрівлю сараю на площі 15 кв. м.

За попередніми даними, причиною пожежі послужила несправність приладів пічного опалення. Господарі завчасно не подбали про ремонт печі, тож у димарі утворилися тріщини через які іскри потрапили на дерев’яне перекриття і спричинили займання.

 
У зв’язку з цим, Управління ДСНС у Чернігівській області звертається до громадян та гостей Чернігівщини. До початку опалювального сезону необхідно перевірити стан опалювальних печей та димарів.  Аби запобігти пожежам, вчасно очищуйте димоходи від сажі та час від часу перевіряйте їх на наявність тріщин. Не залишайте печі без нагляду та не доручайте нагляд за ними дітям. Не розміщуйте впритул до печей та камінів легкозаймисті речі, меблі або запас дров. Пам’ятайте! Виконання цих простих, але вкрай необхідних правил, допоможе зберегти від пожеж ваше житло, майно та, найголовніше, життя!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.