Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:43:43

Рятувальники провели рейдову перевірку будинків підвищеної поверховості

06.10.2015   17:50

6 жовтня у Чернігові фахівці міського відділу та обласного Управління ДСНС здійснили рейдову перевірку стану забезпечення протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості (більше 10 поверхів). Слід зазначити, що їх кількість в обласному центрі складає 33, з яких 30 житлових.

Нажаль, результати перевірки невтішні. Через недбале ставлення як з боку комунальників і балансоутримувачів, так і самих мешканців будинків до забезпечення пожежної безпеки призвело до того, що у більшості споруд системи димовидалення та підпору повітря у ліфтові шахти, установки автоматичної пожежної сигналізації знаходяться в непрацездатному стані.

Пожежні крани не укомплектовані стволами та рукавами, демонтовані кнопки дистанційного пуску насосів підвищувачів тиску води в протипожежному водогоні.

Відсутнє аварійне та евакуаційне освітлення сходових клітин. Крім того, деякі мешканці самовільно встановлюють перегородки у коридорах загального користування, захаращують їх меблями, в результаті чого перекривається доступ до систем протипожежного захисту.

Сигнали про спрацювання систем автоматики не виведено на пульти пожежного спостерігання, що могло б сприяти своєчасному виявленню пожежі на початковій стадії.
 
Все це в свою чергу створює загрозу життю людей, адже в кожному з цих будинків проживає близько 300 мешканців, а вище зазначені порушення не дозволять своєчасно виявити осередок загоряння, сприятимуть його поширенню на значну площу, створять перешкоди для безпечної евакуації мешканців та заважатимуть швидкому пожежогасінню.
   
Становище ускладнюються ще й тим, що на озброєнні рятувальників міста відсутня спеціальна пожежна автодрабина висотою підйому більше 30 метрів для гасіння пожеж та рятування людей з висотних будинків.
   
За результатами перевірки фахівцями ДСНС будуть підготовлені відповідні листи до комунальних організацій  та балансоутримувачів щодо приведення в працездатний стан систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості міста. Мешканцям же квартир хотілося б нагадати про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. А тим, хто псує засоби протипожежного захисту, потрібно замислитися над тим, що подібні дії створюють небезпеку життю людей.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини