Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:37:28

Чернігів готується до святкування Дня захисника України та Дня українського козацтва

03.10.2015   09:09

В Чернігівській міській раді відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення святкових заходів до Дня захисника України та Дня українського козацтва за участю заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова.

Члени організаційного комітету, в складі якого представники департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, начальники відділів та управлінь міської ради, козацькі громадські організації, обговорили підготовку до свята та внесли свої пропозиції до плану заходів.

За словами Станіслава Віхрова, всі відповідальні особи, які беруть участь в організації святкових заходів, повинні з великою відповідальністю поставитися до підготовки урочистостей, чітко відпрацювати сценарій проведення заходів та забезпечити активну участь громадськості в цьому святі.

«В ці дні ми повинні гідно вшанувати бойовий подвиг, мужність та самовідданість тих людей, які віддали своє життя заради  благополуччя українського народу, за волю та незалежність рідної землі», - зазначив С. Віхров.

Начальник управління культури міської ради Юрій Ткач оголосив попередній план заходів. За його словами, основні заходи пройдуть 14 жовтня. Ю. Ткач зазначив, що відповідним службам необхідно звернути увагу на упорядкування територій, прилеглих до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань загиблих героїв.

Цього дня зранку в усіх храмах міста відбудеться молебень за загиблими. Керівництво міста й області, представники громадськості покладуть квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку та пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність», а потім урочистою ходою пройдуть до скверу ім. М. Попудренка, де відбудеться покладання квітів до стенду Небесна Сотня та до братської могили бійців, які загинули під час визволення обласного центру у вересні 1943 року. На Красній площі до уваги всіх присутніх буде представлена виставка військової техніки.

Після цього в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбудуться урочисті збори.

Крім того, козацькі організації цього дня планують поповнити свої лави юними козачатами, а також почастувати чернігівців і гостей міста справжнім козацьким кулешем.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини