Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:19:13

СБУ викрила факти протизаконного користування земельними ділянками історико-культурного призначення

30.09.2015   18:05

Співробітники Служби безпеки України викрили факти протиправного використання службовими особами одного з сільськогосподарських товариств Прилуцького району 9 земельних ділянок, частина з яких має історико-культурне призначення.

Землі загальною площею майже 100 га самовільно використовувалися аграріями без відповідних дозволів та укладання договорів оренди. Крім того, на ділянках, які оброблялися для вирощування сільгоспкультур, знаходиться група курганів ІІ-І тисячоліття до нашої ери, які були взяті на державний облік у 1983 році.

Внаслідок незаконного розорювання цих земель кургани практично знищені, а зразки антропології та палеозоології зруйновані.
   
Відповідно до висновків Чернігівського науково-методичного центру охорони культурної спадщини пошкодження археологічної частини курганів призвело до завдання збитків державі на суму майже 8 мільйонів гривень.
   
За матеріалами Управління СБ України в Чернігівській області органами міліції відкрито кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.