Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:30:34

Допомога тяжкопораненим воїнам буде постійною і системною

31.08.2015   07:50Агенцiя

Бійці, які лікуються в Чернігівському військовому шпиталі, відсвяткували День Незалежності без пишних урочистостей та застіль. Але з бойовим настроєм. Відвідати тяжкопоранених бійців та привітати їх зі святом прийшов народний депутат України Владислав Атрошенко.

«Була розвідка, їхав у головній машині, напоролися на засаду, першими прийняли бій, – так коротко розповідає Микола Менайлов, боєць 11 мотопіхотного батальйону «Київська Русь», про своє давнє тяжке поранення. – Вижив завдяки злагодженим діям керівництва батальйону».

Інші хлопці були поранені порівняно нещодавно, вже у дні так званого перемир'я, коли військові формування противника, незважаючи на домовленості, продовжують обстрілювати наших бійців.

«Мене було поранено в Новому Айдарі Луганської області, – розповідає боєць 22 мотопіхотного батальйону Микола Алтухов. – Складне поранення кисті лівої руки, лікуюся».

«Стояли південніше Гранітного, на ворожій території – селище Григорівка, там нас і «обробили», – згадує боєць 18 мотопіхотного батальйону Олександр Барбаш. – Множинні осколкові поранення тулуба і кінцівок. Врятував бронежилет і «розгрузки».

«Мені медбрат зашив рану на ступні, воно зверху зажило, а всередині пішло зараження, – розказує про свою проблему найстарший серед усіх боєць 26 артилерійської бригади Михайло Бабич, у якого двоє синів нині в зоні бойових дій. – Оце вже лікуюся в четвертому госпіталі, сподіваюся, все буде добре».

Владислав Атрошенко особисто подякував кожному бійцю за стійкість і мужність. Разом із чернігівським представником Суспільної служби українців Канади Станіславом Пономаревським народний депутат вручив допомогу військовим і привітав зі святом.

Начальник Чернігівського військового шпиталю Олександр Слєсаренко зауважує, що Владислав Атрошенко постійно допомагає госпіталю, а не лише, як дехто, перед виборами: «Це і акумулятори для нашої дизельної станції автономного живлення, і мікрохвильові печі, ЕКГ-апаратура».

Втім сам нардеп наголосив, що не хотів би, щоб волонтерство перетворювалося на змагання, тому не дуже афішує свою допомогу: «Знімаю капелюха перед усіма, хто допомагає армії. Особливо перед тими, хто приніс банку консервації, якусь свою куртку. Бо, можливо, для такої людини це більший внесок у співвідношенні, ніж роблять хлопці, які їздять на машинах за понад 100 тисяч доларів і вважають, що війна їх не стосується. Мовляв, вони платять податки і більше нічого державі не винні».

Представник Суспільної служби українців Канади, яка також активно долучається до допомоги українським бійцям, сказав: «Раніше ми звертали увагу і на медичні проекти, і на освітянські, і на культурні, але сьогодні кожен із наших земляків за океаном розуміє, що маємо одну спільну біду, і треба допомагати тим, хто бере безпосередню участь у відстоюванні незалежності України».

Також із нагоди Дня Незалежності народний депутат разом із керівництвом госпіталю започаткували унікальний для України проект. «У жодній області немає дійсної картотеки всіх тих, хто пройшов службу в зоні АТО, немає повної інформації про потреби цих воїнів, а ми зробимо», – поділився планами Олександр Слєсаренко.

«Наша спільна ініціатива – обстежити всіх учасників АТО, – говорить Владислав Атрошенко. – Необхідно всіх обійти й подивитися стан здоров’я бійців. Можливо, хтось уже лікувався в госпіталі і є інформація про нього, тому треба порівняти динаміку процесів. І це буде нашим внеском, маленькою піщинкою в допомозі хлопцям, які боронять Україну».

До речі, допомога тяжкопораненим воїнам не є одноразовою. Благодійний фонд «Поліський оберіг» Владислава Атрошенка і представництво Суспільної служби українців Канади й надалі підтримуватимуть пацієнтів військового шпиталю.


PR
   

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини